top of page
ajajakortti bild.png
Jesper Lindgren

Olen 18-vuotias pyöräilijä Sipoosta. Päälajinani on maantiepyöräily, mutta kilpailen myös radalla. Opiskelen Ruotsin Falunissa, nimeltään Hagströmska Gymnasiet. Koulun ja harjoittelun yhdistelmä toimii todella hyvin, ja löytyy hyvät harjoitusmahdollisuudet. Falunissa on Ruotsin ainoa sisävelo, joka on käytössä paljon talvella. 

Pyöräurani alkoi 7-vuotiaana maantiellä Sibbo-vargarnissa. Myöhemmin aloitin myös ajaa ratapyöräilyä Helsingin velolla. Kilpailin myös maastossa alkuvuosina koska halusin kokeilla eri kilpamuotoja. Näistä lajista päälajiksi muodostui maantiepyöräily.

Tälle kaudelle ajan myös Ruotsalaisen amatööri tallin Ryska Posten Racing Teamin kanssa. Ja tulen ajaa paljon UCI kisoja muun muassa Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, toivottavasti tulee kisoja Euroopassa kanssa. Meillä on 9 kovaa ajajaa U23-sarjassa. 

Tavoitteeni kaudelle 2022 on ajaa niin paljon ulkomaan kisoja kun mahdollista ja saada paljon kokemusta miten on ajaa eliten kanssa ulkomailla. 

Edustan ensimmäistä kertaa Porvoon Akilles Green Teamia. Tulen ainakin ajaa Suomen kisat Akilleksen kanssa. Mielestäni Akilles voi hyvinkin olla paras seura Suomessa juuri nyt.

Unelmani on jonain päivänä ajaa World Tour tai Pro Continental tasolla. Voittaa joku kisa ammattilaisella tasolla. Unelman toteutumiseen tarvitsee paljon hyviä tuloksia ja kovaa työtä.

Parhaat saavutukseni

- SM-Maantie pronssi, 2021 U19
- SM-Maantie ja aika-ajo kultaa, 2019 U17
- Kuudes kokonaiskilpailussa U6 Cycle Tour, Ruotsi 2021 U19
- PM-rata 1 km pronssia, 2019 U17
- SM-Maantie viides, 2019 U19 (U17)

 

bottom of page