top of page
XCO_Suomen_mestari_U19_Aksel_Rantanen_ku
AKSEL RANTANEN

Olen 17-vuotias pyöräilijä Valkeakoskelta. Minulla ei vielä ole selkeätä päälajia pyöräilyssä. Ajan maastoa, maantietä ja cyclocrossia. Minulla on vahva maastopyöräilytausta, ja kilpailun maantiepyöräilyssä aloitin vasta kaudella 2020. 

 

Olen maastopyöräilyssä XCO:n hallitseva Suomen Mestari U19-sarjassa. Kiersin aktiivisesti kisoja viime kaudella kaikissa lajeissa lähes joka viikonloppu. Aika tulee näyttämään, mikä valikoituu päälajikseni.

 

Akilles Green Teamissa on hyvä nuorten joukkue, jossa minulla on hyvät mahdollisuudet kehittyä pyöräilijänä.

 

Olen harrastanut pitkään jääkiekkoa mutta pyöräilystä tuli viime kaudella päälajini. Pelasin jääkiekossa HPK:ssa junioreiden SM-sarjaa. Pyöräily oli pitkään vain kesäharjoittelua jääkiekolle, mutta viimekaudesta alkaen olen harjoitellut pyöräilyä valmentajani Vesa Laapaksen ohjeistuksella säännöllisesti. Tavoitteeni on kehittyä maantiepyöräilyssä Suomen huipulle ja päästä mahdollisesti edustamaan Suomea jonain päivänä arvokilpailuihin.

Maastossa tavoitteeni on päästä kilpailemaan ulkomaille UCI:n alaisia kilpailuja ja saada kerättyä pisteitä arvokilpailuja varten.

 

Odotan innolla että pääsen kilpailemaan uuden joukkueen kanssa, ja samalla kehittymään maantiepyöräilyssä, sekä saada kokemusta joukkueena ajamisesta. Uskon että uudella joukkueella tulemme pärjäämään hyvin tulevan kauden kilpailuissa.

 

Tavoitteeni on päästä jonain päivänä ajamaan maastopyöräilyn XCO:n MM-kilpailuihin.

 

Saavutuksiani:

 2020

- U19 XCO SM kultaa 

- U19 XCM SM hopea 

- U19 Cyclocross SM hopea 

 2019

- U19 Cyclocross SM hopea 

- U19 XCM SM prosssi 

- Tahko MTB 60km M18 1. 

- Laajavuori MTB 48km 1. 

2018

- Cycli XCM M16 40km 1. 

- Valkeakoski XCO M16 1.

- Korso MTB M16 32km 2.

2017

- XCO SM hopea M14 

- Cycli XCO M14 1.

bottom of page