top of page
USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Mistä lataan sovelluksen?

Mene puhelinvalmistajasi sovelluskauppaan  ja kirjoita hakukenttään ”greenteam”. Käynnista lataus ja seuraa sovelluksen antamia ohjeita.  Kirjoita saamasi avauskoodi sille varattuun tekstikenttään.

 

Hukkasin avauskoodin, mitä teen?

Ota ensimmäiseksi yhteys työpaikkasi Green Team -yhteyshenkilöön. Hän toimittaa sinulle uuden

avauskoodin, jolla pääset työpaikkasi Green Teamiin. 

 

Ovatko tietoni kaikkien nähtävillä?

Liikkumisdataasi pääset näkemään vain sinä itse. Jos haluat, voit jakaa tietojasi myös muille käyttäjille. Työnantajasi näkee vain työpaikkasi kaikkien käyttäjien yhteenlasketut kilometrit, joiden mukaan maksetaan ennalta sovittu hyvitys ilmastotyöhön.

 

Käytetäänkö tietojani markkinointiin?

Mitään tietojasi ei luovuteta kolmansille osapuolille ellet itse anna siihen suostumusta.

 

Voiko yksityishenkilö liittyä Green Teamiin?

Tällä hetkellä vain yritykset voivat tehdä Green Team -sopimuksen, mutta työskentelemme kovasti, jotta

saisimme myös yksityishenkilöt mukaan. Kyse on laskutuksen järjestämisestä.

 

Miksi sovellus on lopettanut tietojen keräämisen?

 Puhelimesi on saattanut laittaa sovelluksen nukkumaan tai olet kieltänyt sijaintitiedon käytön. Voit tarkistaa virransäästöasetuksista, että sovelluksen suhteen ei optimoida virrrankulutusta tai asettaa sovellukselle oikeuden olla päällä taustalla koko ajan tai sallia sijaintitiedon käytön. Lisää sovelluksen käyttöohjeissa.

Kuinka sovellus tietää, miten liikun?

 Sovellus perustuu MOPRIMin teknologiaan nimeltä liikkumistiedon tunnistus (Transport Mode Discovery, TMD). Teknologia tulkitsee jatkuvasti puhelimen sisäisiä sensoreita, kuten kiihtyvyysanturia päätelläkseen käyttäjän senhetkisen liikkumismuodon. Sovellus myös hakee sijaintitietoja taustalla laskeakseen etäisyyksiä, nopeuksia ja reittejä matkaketjujen muodostamista varten.

 

Vaarantaako sovellus yksityisyydensuojani?

 Ei. Kun asennat sovelluksen, hyväksyt MOPRIM Tietosuojaselosteen, jossa kuvataan mitä tietoa kerätään ja mihin tarkoitukseen tietosuojalain puitteissa. Sinä itse hallinnoit tietojasi. Tiedot, jotka näet sovelluksessa omasta liikkumisestasi, on tarkoitettu vain sinulle. Kun liityt organisaatiosi yhteisöön, suostut jakamaan vain etäisyystietoja aktiivisesta liikkumisestasi, mikä on välttämätöntä Green Team -lahjoitusten laskemista varten. 

 

Onko tietoni suojattu?

 Kaikki tietoliikenne puhelimen ja pilven välillä on suojattu. Pilvessä kaikki liikkumistieto on tallennettu erikseen henkilökohtaisesta profiilistasi, joka on vielä erikseen suojattu. Pääsy tietojen hallintaan on vain MOPRImin valituilla henkilöillä.

 

Miksi jotkut matkat sisältävät vääriä liikkumismuotoja?

 Sovellus tunnistaa yleisimmät liikkumismuodot, mutta joskus häiriöt, kuten puhelimen asento ja ylimääräiset liikkeet, saavat aikaan väärän lopputuloksen. Voit korjata tiedon oikeaksi puhelimessa.

 

Kuinka sovellus laskee liikkumiseni hiilijalanjäljen?

 Käytämme henkilökohtaisen liikkumisen hiilijalanjälkesi laskennassa keskimääräisiä käyttöikään perustuvia kilometrikohtaisia päästöarvoja per liikkumismuoto. Jos tarkempaa tietoa tarvitaan, voit tarkentaa liikkumismuodon tyyppiä esimerkiksi autosi kohdalla polttomoottori, hybridi tai sähköauto muotoon.

 

Millaisilla perusteilla kilometrikohtaiset päästöarvot eri liikkumismuodoille on määritelty

Käytämme VTT:n ja Lappeenrannan Teknillisen Yliopiston (LUT) numeroita koskien elinkaaripäästöjä per matkustajakilometri. Elinkaaripäästöt sisältävät käytön aikaiset päästöt, energian (polttoaineen tai sähkön) tuottamisen päästöt, sekä ajoneuvon valmistuksen päästöt jaettuna elinkaaren ajalle.

 

Kuinka suuri osa keräystuloksesta päätyy ilmaston ja pyöräilyn hyväksi?

Keräyksen taustayhteisö, Porvoon Akilles on pitkälti vapaaehtoisvoimin toimiva organisaatio, joka pyrkii pitämään keräyskulut alhaisina. Sovelluksen ylläpitoon, markkinointiin ja muihin kuluihin on arveltu kuluvan noin 15% keräystuloksesta.

bottom of page