top of page
Veeti_Vainio_studiolindell.jpg
VEETI VAINIO

Olen 18-vuotias hyvinkääläinen kilpapyöräilijä ja opiskelija. Pyöräilyä olen harrastanut noin 11 vuotta. Maantiellä olen kisannut 5 vuotta. Kilpailijana olen aktiivinen ja harjoittelemisessa tinkimätön. 

Viime vuonna olin maantiellä yksi Suomen parhaista junioreista ja sain kasaan tukun hyviä tuloksia. Edustin myös Suomea molemmissa arvokisoissa.

 

Koska viimevuosi oli menestyksekäs ja koska voitin ikäluokkani U19 Maailman Cup -osakilpailun Etelä-Koreassa, sain itselleni tallipaikan yhdysvaltalaisesta Bostonissa majaansa pitävästä CCB Foundation Racing -tallista. Jatkossa olen yksi harvoista suomalaisista, jotka ajavat lähes yksinomaan ulkomailla. Lisää uudesta joukkueestani Helsingin Sanomien artikkelista: 

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006451568.html  . 

Kaudella 2020 tavoitteeni on ajaa niin paljon ulkomaan kisoja kuin mahdollista ja saada mahdollisimman paljon kokemusta kisaamisessa uudessa kovemmassa luokassa. 

Edustan Porvoon Akilles Green Teamia ainakin kaikissa Suomen kilpailuissa. Mielestäni meillä on Akilleessa vuodelle 2020 Suomen joukkueista paras rosteri ja on ilo olla osa tätä joukkuetta. Akilles on toiminut seuranani ja kasvuympäristönäni jo useamman vuoden ja on ollut hienoa nähdä ja olla osa sen kasvukaarta ja matkaa takaisin Suomen pyöräilyn kärkeen. 

 

Pyöräilyunelmani on ehdottomasti ajaa jonain päivänä World Tour - tai Pro Continental -tasolla, jonka saavuttaminen tulee vaatimaan vielä paljon rankkaa työtä ja hyviä tuloksia.

Parhaat saavutukseni

 

- Junior Nations Cup Tour de DMZ  South Korea kokonaiskilpailun voitto ja etapin neljä toinen sija,  2019

- U19 kortteli-SM kulta, 2019

- U19 aika-ajo SM pronssi, 2019

- Cyclokross SM hopea miehet Elite, 2020

- Helsinki Velotour 2 . sija miehet Elite, 2019

- XCO SM pronssi  2019

- SFI vuoden pyöräilijä 2019

- Porvoon Akilleen paras Akilles Bästa 2019

bottom of page