top of page
Akilles kuva.jpg
MIKAEL UUKSULAINEN

Olen 17-vuotias kilpapyöräilijä Hyvinkäältä. Opiskelen ensimmäistä vuotta lukiossa. Vapaa-aikanani kesäisin harrastan frisbeegolfia kavereitteni kanssa.


Aloitin maastopyöräilyn 5-vuotiaana Hyvinkään Pyöräilijöissä. Vuotta myöhemmin aloitin myös jääkiekon harrastamisen. Kesäisin ajoin maastopyörällä HyPy:n lenkkejä ja pelasin Euroliigaa. Jatkoin maastopyöräilyä jääkiekon rinnalla 11-vuotiaaksi asti. Jääkiekko vei suurimman osan ajastani ja lopetin pyöräilyn kokonaan muutamaksi vuodeksi. Pelasin kilpakiekkoa Etelä-Vantaan urheilijoissa 14-vuotiaaksi asti. Jouduin lopettamaan jääkiekon jatkuvien polvivaivojen vuoksi ja aloitin maastopyöräilyn uudelleen. Ajoin maastopyörällä aktiivisesti lenkkejä ja satunnaisia kisoja.


Ensimmäisen maantiepyörän sain kaudeksi 2020 ja silloin ajoin myös ensimmäiset kisat. Syksyllä valmentajakseni tuli Esa Skyttä ja harjoittelu muuttui tavoitteelliseksi ja säännölliseksi. Treenaajana olen tunnollinen ja tarkka.


Mitään isoja saavutuksia pyöräilyn saralla ei vielä ole. Kaksi ensimmäistä kautta on mennyt opetellessa maantiellä kisaamista ja ryhmässä ajamista. Tulevalla kaudella tarkoituksenani on ajaa mahdollisimman paljon maantiekisoja ja satunnaisia XCM-kisoja sekä opetella aktiivisempaa ja aggressiivisempaa ajoa.


Tulevaisuudessa tavoitteenani olisi pärjätä ja menestyä kotimaan kisoissa ja päästä sitä kautta ulkomaille kisaamaan.  Sekä tietenkin kasvaa ihmisenä ja urheilijana.


Lukion jälkeen aion pitää välivuoden ja panostaa pyöräilyyn ja katsoa mihin rahkeeni pyöräilyn saralla riittävät.

bottom of page