top of page
Miko_Martikainen_studiolindell.jpg
MIKO MARTIKAINEN

Olen 16-vuotias mäntsäläläinen kilpapyöräilijä. Harrastan talvisin myös kilpahiihtoa kansallisella tasolla. Opiskelen koulutuskeskus Salpauksessa tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoa urheiluamiksena.

 

Vapaa-ajalla tykkään mm. rentoutua, nähdä kavereita, pelata tietokoneella ja touhuta kaikennäköistä.

Isäni harrasti maantiepyöräilyä ja lähdin 10-vuotiaana ensimmäistä kertaa isän kanssa lenkeille. Tuolloin hiihto oli vielä päälaji, joten pyöräily oli lähinnä kesäharjoittelussa mukana. Pyöräilyssä en nuorempana käynyt kisoissa, kuntoajoihin osallistuin - mm. 2014 kesällä 10-vuotiaana olin miesten sarjan ensimmäinen Mäntsälän ajojen 47 km reitillä ja toinen miesten sarjan 45 km reitillä Kevätpolkaisussa.

Hiihtoa olen harrastanut 6-vuotiaasta ja alkaen ja se oli edelleen päälajini, mutta pyöräily tuli entistä mielenkiintoisemmaksi. Vuonna 2019 pyöräilystä tuli oli päälajini ja siirryin edustamaan Porvoon Akillesta.

Ensimmäiset viralliset pyöräilykisat ajoin 2016 Mäntsälän Urheilijoiden väreissä ISM-kisoissa M14 sarjassa. Vuonna 2018 aloitin yhteistyön valmentaja Hannu Hämäläisen kanssa ja yhteistyömme jatkuu edelleen. Harjoittelen 10 - 15 tuntia viikossa monipuolisesti.


Pyöräily on ollut päälajini vasta vuoden, joten parhaat saavutukseni ovat vielä edessäpäin. Tavoitteekseni olen asettanut kansainvälisiin kisoihin osallistumisen.

bottom of page